de Woon Architect

Adviezen van een expert

Diverse binnenplanten voor iedere locatie

Het hebben van kamerplanten is overal aan te raden. Door de groene groeiers ergens neer te zetten geef je jezelf namelijk veel verschillende voordelen. De planten in huis zijn erg goed voor je. Ze zullen je verse zuurstof geven en daarnaast ziet het er ook gewoon leuk uit om wat planten in huis te hebben staan. Zeker nu sommige mensen nog steeds wat meer thuis zijn is het fijn om wat decoratie in het huis te hebben. Planten zijn daarvoor een geweldige oplossing. Ook zorgen planten op kantoor voor een leuke toevoeging. Deze planten dragen bij aan vers zuurstof, waardoor jij je tijdens het werk ook nog eens beter zal kunnen concentreren. Zo zal je dus harder aan het werk kunnen gaan dankzij de geweldige groene collega’s die je erbij krijgt. 

Planten thuis

Het is dus goed om genoeg planten in huis neer te zetten. Het is alleen wel belangrijk dat je genoeg tijd kan en gaat besteden aan de planten. Een plant heeft namelijk wat aandacht nodig. Wanneer je goed voor de plant zal zorgen dan zal de plant ook hetzelfde voor jou gaan doen. Hierdoor is het ook handig om jezelf goed in te lezen over de soorten planten die je thuis neerzet. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar wanneer je ervoor zal zorgen dat de plant genoeg licht en water zal krijgen, zal je merken dat de plant ontzettend lang mee zal kunnen gaan. Heb je juist een hoek in de kamer waar veel schaduw is, kies dan voor een grote kamerplant schaduw. Deze plant zal daarnaast niet al te veel aandacht van je nodig hebben en toch zal er vers zuurstof aan je worden gegeven. 

Of op het werk 

Ook op het werk is het verstandig om planten neer te zetten. Door het proces van fotosynthese zullen de planten op het kantoor ervoor zorgen dat iedereen vers zuurstof zal krijgen. Het is bewezen dat vers zuurstof zorgt voor een betere concentratie. De planten kunnen er dus direct voor zorgen dat de medewerkers op het kantoor harder aan het werk zullen gaan. Kantoorplanten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Door te kiezen voor de juiste kantoorplant zal je merken dat het hele kantoor er levendiger uit zal gaan zien. Ook bij de kantoorplanten is het echter belangrijk dat er goed voor de planten gezorgd zal worden. Spreek dus vooral ook met collega’s af wie de planten wanneer zal verzorgen. Op deze manier zal de plant niet te veel, maar ook niet te weinig water kunnen krijgen.