de Woon Architect

Adviezen van een expert

Idee: dikformaat klinkers op het terras

waaltjes1Onlangs berichtte ik al over de nieuwe tuinset die ik heb aangeschaft, maar ben ik even voorbijgegaan aan het feit dat eer ik daar mooi wilde zitten, ik eerst diende te zorgen voor een goed terras. Daarom vandaag een bericht gewijd aan de topkwaliteit in dikformaat klinkers die ik vond bij de firma Willems, gevestigd te Winssen. 

Klinkers met een ouderwetse en authentieke uitstraling

Dat is voor mijzelf overigens niet om de hoek, maar gelukkig heeft dit bedrijf een handige website met -shop en leveren ze de door jou bestelde stenen naar elk gewenst adres – ook in België en Duitsland overigens. Ik kon op mijn beurt dus ook een heel aantal pallets op en aan mijn adres verwachten, want ik had een bestelling de deur uitgedaan voor grofweg dertig vierkante meter aan dikformaat klinkers. Kijk je even mee naar de stenen van mijn keuze?

waaltjes11

Ik heb gekozen voor bovenstaande hardgebakken 7 duimers, die niet allemaal precies even groot zijn. De breedtes en hoogtes, respectievelijk 6,6 en 8,6 centimeter, zijn overal wel eender, maar de lengte verschilt. Dit zorgt ervoor dat het de stenen een wat ouderwetse look doet geven – al speelt de manier waarop zij gebakken zijn ook voor die oude sfeer. Het was in elk geval precies wat ik op mijn terras wilde hebben liggen, want ik houd ervan als oud en nieuw samengaan.

waaltjes5Deze specifieke stenen worden verkocht per big bag en kosten slechts honderd euro. Dat is echt enorm weinig als je je realiseert dat je met zo’n big bag wel zeven vierkante meter aan grond kunt bekleden. Ik heb er vijf van aangeschaft en kan nog steeds niet geloven dat ik voor slechts vijfhonderd euro een groot terras als het mijne vorm heb kunnen geven. En hoe! Het resultaat mag er namelijk echt zijn en voor mij mag de lente al wel vast beginnen, want dan kan ik er pas écht van genieten!