de Woon Architect

Adviezen van een expert

Verschil tussen tegels en plavuizen

Verschil tussen tegels en plavuizen

Wat is het verschil tussen tegels en plavuizen?

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Dan heb je vast al wel van alles voorbij zien komen. Van laminaat tot parket en van gietvloeren tot betonvloeren. Er is zoveel mogelijk. Daardoor wordt het maken van een keuze niet makkelijker. Je kunt ook nog kiezen voor tegels of plavuizen. Deze termen worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar er zit toch echt verschil tussen. Om je te helpen een geschikte vloer voor jouw woning te kiezen, leggen wij het verschil tussen tegels en plavuizen uit. Met deze informatie kun jij goed voorbereid op zoek gaan naar die ene perfecte vloer.

Overeenkomst tussen tegels en plavuizen

Het is eigenlijk niet vreemd dat de termen tegels en plavuizen nog weleens door elkaar gebruikt worden. Ze hebben namelijk overeenkomsten. Zo zijn tegels en plavuizen beide keramische producten op basis van klei. Je hebt geglazuurde en ongeglazuurde plavuizen, net als dat je geglazuurde en ongeglazuurde tegels hebt. Daarbij zijn zowel tegels als plavuizen hygiënisch, vochtbestendig en makkelijk in onderhoud.

Maar wat is dan het verschil?

Als we gaan kijken naar de uitstraling, zit daar het verschil tussen tegels en plavuizen. Plavuizen hebben namelijk vaak een wat rustieke uitstraling. Je ziet dan ook vaak patronen terug van Oosterse culturen. Lijkt je dit wel wat? Plavuizen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Je hebt plavuizen van 1 vierkante centimeter, maar ook van 60 vierkante centimeter. Hierdoor is er van alles mogelijk. Wil je een victoriaanse mozaïekvloer in jouw woning? Het kan! Lees dan wel even deze schoonmaak tips voor plavuizen.

Zijn tegels ongezellig?

Over de uitstraling van tegels wordt nog wel eens gezegd dat deze ongezellig zijn. Dit is echter vandaag de dag niet meer van toepassing. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten tegelvloeren dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Zo kun je met een tegelvloer in huis voor een knusse, gezellige sfeer zorgen. Houd je van houtlook tegels? Lees hier welke soorten en maten houtlook vloertegels er zijn.