de Woon Architect

Adviezen van een expert

De ins en outs op het gebied van gashaarden

Gashaard

In deze blog lees je meer over gashaarden. Er is heel veel te zeggen over gashaarden. Het is onmogelijk om dit allemaal in één artikel te zetten. Toch gaan we het proberen. De belangrijkste ins en outs over gashaarden gaan we op een rijtje zetten! Lees in dit artikel meer over het vermogen van een gashaarden en kom ook meer te weten over gashaarden met een gesloten en een open verbranding. Tot slot geven we een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van een gashaard.

Vermogen van een gashaard

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel vermogen je nodig hebt voor je gashaard. Het is belangrijk om eerst te weten hoeveel kubieke meters jouw kamer bevat. Hoe bereken je de kubieke meters van je kamer? Dit doe je door de lengte, breedte en hoogte van de ruimte te bepalen en met elkaar te vermenigvuldigen. Vervolgens kan een specialist bepalen hoeveel vermogen nodig is om jouw kamer goed te verwarmen. Er zijn ook andere factoren die belangrijk zijn voor het bepalen van het vermogen van een gashaard. 

Gashaard met gesloten verbranding

Als je een gesloten verbrandingssysteem hebt voor je gashaard dan wordt de zuurstof betrokken om het gas te verbranden met een gecombineerde toevoer. Wat houd dit in? Dit houd in dat de zuurstof van buiten de woning wordt gegenereerd. Een groot voordeel van dit verbrandingssysteem is dat het niet een vereiste is om een schoorsteen te hebben. Als je een gaskachel met verbrandingssysteem hebt dan heb je een gasplaat die volledig gesloten is voor de verbrandingsruimte. 

Gashaard met open verbranding

Als je voor een gashaard met een open verbrandingssysteem gaat dan wordt de zuurstof verbruikt om gas te verbranden uit de ruimte zelf gehaald. Ook kan het dat er een aparte luchttoevoer naar het toestel loopt. 

Tips bij het kopen van een gashaard

Een gashaard kan je flink wat geld kosten. Het is dus belangrijk om een goede keuze te maken. Als je naar een showroom gaat om naar gashaarden te kijken is het belangrijk dat je jezelf de volgende vraag stelt: Moet de gaskachel als decoratie of als verwarming? Moet het bij de stijl van mijn huis passen of maakt dat niet zoveel uit?