de Woon Architect

Adviezen van een expert

Een trekker voor jouw bedrijf!

Trekkers, waar de een ze vooral kent van het boerenland en de akkerbouw, kent de ander juist alleen de trekkers die worden gebruikt in de transportsector. Trekkers hebben als doel om opleggers met goederen te vervoeren. Voor het platteland de karren, voor de transportsector worden deze veel vergeleken met vrachtwagens. In dit blog zullen we gaan kijken naar de trekkers in de transportsector. Waar zul je rekening mee moeten houden bij de aanschaf van een trekker? Welke opleggers kun je bevestigen aan de trekker? We gaan er graag dieper met je op in!

Verschillende soorten trekkers

In het algemeen zijn er al vele soorten trekkers te verkrijgen, maar ook in de transportsector is er een breed aanbod. Wanneer je een trekker wilt aanschaffen, zijn er over het algemeen drie verschillende soorten trekkers:

Standaard trekkers: deze worden gebruikt bij het vervoeren van reguliere goederen die niet te zwaar zijn. De trekkers kunnen zo gemakkelijk hun werk doen. Standaard trekkers zijn in bijna de gehele transportwereld bekend en worden dan ook voor vele transporten gebruikt!

Amerikaanse torpedo front: Deze trekkers zijn al van de iets wat oudere kant en beschikken over een grote motorkap aan de voorzijde. De trekkers komen uit Amerika, waar je ze dan ook nog veel op de weg zult zien!

Zware last trekkers: Als laatste zijn er nog de zware last trekkers. Deze gebruiken bedrijven vooral bij het transporteren van zware goederen. De trekkers kunnen meer gewicht aan, waardoor zij meer kunnen transporteren!

Verschillende opleggers

Wanneer je een trekker aanschaft, zul je ook te maken hebben met verschillende opleggers die te bevestigen zijn aan de trekker. De meeste trekkers zijn gelukkig standaard trekkers, waar je ook een standaard oplegger aan zult moeten bevestigen. Opleggers met een zware lading koppel je vervolgens aan een zware last trekker, zodat iedere lading gemakkelijk getransporteerd kan worden met het juiste voertuig!

De aanschaf van een trekker 

Wanneer je voor jezelf of je bedrijf een trekker wil aanschaffen, zijn hier vele mogelijkheden in te vinden. Zo dien je goed onderzoek te doen naar de soort trekker die je wil aanschaffen en het soort opleggers die je gaat transporteren.

Wanneer je dit eenmaal voor jezelf duidelijk hebt gemaakt, kun je kiezen uit verschillende merken. Zo is er een ruime keuze in trekkers van merken als Scania, MAN, DAF, Mercedes Benz, Volvo en Iveco. Kies voor een merk die past bij jouw stijl en eisen, zodat je hier nog lang plezier van zult hebben!