de Woon Architect

Adviezen van een expert

3 redenen om voor een visgraat PVC vloer te kiezen

In het leven ben je continue bezig met het maken van keuzes. Wat ga je vandaag eten? Ga je op de fiets of met de auto naar werk? Welke vloer ga ik in het nieuwe huis neerleggen? Dergelijke vragen komen continue in je hoofd naar voren. Bij die laatste vraag is het echter behoorlijk belangrijk om de juiste keuze te maken. Jouw uiteindelijke keuze is namelijk deels bepalend voor zowel de uitstraling als het welzijn in je huis.

Als je een huis binnenstapt, is één van de eerste dingen die je ziet de vloer. Dat is dan ook direct één van de redenen waarom de uitstraling van de vloer volledig naar je wens moet zijn. Dit is een onderdeel van je huis die je dagelijks weer tegenkomt. Zorg er dan ook voor dat je vooraf goed op je wensen op een rijtje zet. Op die manier is het makkelijker om naar een geschikte vloer te kiezen.

De kans is uiteindelijk groot dat ook een visgraat PVC vloer op je lijstje met mogelijkheden komt te staan. Dat is niet geheel verwonderlijk; behoorlijk veel Nederlandse huishoudens kiezen namelijk voor een visgraat PVC vloer. Een dergelijke vloer brengt namelijk specifieke voordelen met zich mee. In dit artikel geven we jou 3 redenen waarom óók jij voor een visgraat PVC vloer zou moeten kiezen.

Geen omkijken naar het onderhoud

Bij sommige vloeren, zoals bijvoorbeeld een houten vloer, moet je veel tijd en energie in het onderhoud steken. Als je dat niet doet, loop je het risico dat je vloer blijvend beschadigd raakt. Gelukkig heb je daar bij een visgraat PVC vloer absoluut geen omkijken naar. Dit is namelijk een onderhoudsarme vloer. Het enige wat je moet doen, is de vloer goed schoonmaken. Hiervoor kan je simpelweg een stofzuiger en een dweil gebruiken.

Meer dan voldoende keus

Een visgraat PVC vloer is niet zomaar een visgraat PVC vloer. Nee, een dergelijke vloer heeft wel altijd het visgraat patroon. Maar, toch is er nog veel variatie mogelijk. Dit heeft onder andere betrekking op het formaat van het patroon en op het kleurgebruik. Als je bijvoorbeeld bij Vloer & Raamdecor kijkt, zie je een behoorlijk uitgebreid aanbod van PVC visgraat vloeren. Je hebt dus voldoende keus, waardoor je altijd een vloer kan kiezen die volledig naar je wens is.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Bij het uitzoeken van een vloer let je altijd op meerdere factoren. Eén van de factoren is uiteraard het prijskaartje. Bij een PVC visgraat vloer heb je echter te maken met een relatief gunstig prijskaartje. Deze variant is namelijk voordeliger dan bijvoorbeeld een houten vloer. Daarentegen heb je met een PVC visgraat vloer wel een vloer van de hoogste kwaliteit. Wat dat betreft kunnen we dus stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van een PVC visgraat vloer meer dan prima is. In combinatie met de twee bovenstaande redenen biedt een PVC visgraat vloer dus in feite het totaalplaatje. Wat wens je nog meer?