de Woon Architect

Adviezen van een expert

De nieuwe woning opknappen

ijzerwaren

Het kopen van een nieuwe woning is heel leuk! Eindelijk heb je het voor elkaar gekregen om dat koophuis van je dromen aan te schaffen na jarenlang in een huurwoning gewoond te hebben. Een huis dat helemaal van jou alleen is, is ook in te delen zoals jij het wilt. Natuurlijk moet je hierbij rekening houden met de lay-out van het huis en is het belangrijk om voor een uitbreiding of een dakkapel de nodige vergunningen aan te vragen, maar verder kun je zelf aan de slag en kiezen voor nieuwe ramen en deuren, een nieuwe keuken of badkamer en nog veel meer. Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht zal je echter ook wel merken dat het allemaal best een beetje duur is. Veel geld zul je op dat moment niet overhebben. Het is dan echter wel heel belangrijk om goed te kijken naar andere opties. Je kunt ook zelf aan de slag gaan. Een beetje kluservaring is daarbij wel handig, maar het is zeker geen vereiste. Gaandeweg leer je het vanzelf. Wel is het heel belangrijk om voor elke klus de juiste onderdelen te gebruiken. Denk dan aan kozijnen en een mooie deur, maar ook aan het beslag. Alle ijzerwaren kun je snel kopen via internet. Het hoeft dan ook helemaal niet duur te zijn zelfs! 

Eigen input terugzien

Het is leuk om na enige tijd in de woning wat van jezelf terug te zien. Later zul je dan vast tegen familie en vrienden zeggen, ‘kijk, die deur heb ik er helemaal zelf ingezet!’. Het is altijd goed om dingen zelf aan te pakken. Het bespaart natuurlijk een hoop geld. Wat tegenwoordig ook vaak wordt gedaan zijn schuifdeuren op wieltjes. Deze zijn perfect voor de wat kleinere ruimtes, omdat je de deur niet open hoeft te zwaaien. Je schuift de deur aan de kant wanneer je naar binnen wilt. Ze zijn heel makkelijk te maken. Het enige dat je hoeft te doen is zorgen voor goede wieltjes die bovenaan op een rails kunnen schuiven. Heel makkelijk te maken. Zo heb je binnen de kortste keren allerlei eigen creaties in je nieuwe huis.

Andere soorten ijzerwaren

Er zijn ook heel veel andere ijzerwaren die je altijd nodig hebt. Denk aan spijkers, schroefjes of bouten. Wanneer je je serieus bezig gaat houden met klussen, is het aan te raden om voldoende ijzerwaren in huis te halen. Op die manier hoef je nooit ineens naar de winkel te rennen, omdat het project anders niet af komt. Enige oefening is natuurlijk vereist bij het klussen, maar je zult zien dat je er snel beter in wordt.