de Woon Architect

Adviezen van een expert

Wat moet een meubelmaker goed kunnen?

hout bewerken

Steeds minder hoor je dat mensen hun meubels kopen bij een meubelmaker. Veel vaker slaan ze hun slag bij grote winkelketens zoals IKEA. Toch zijn er nog genoeg mensen die naar een meubelmaker gaan. Waarom zou je naar een meubelmaker gaan? Als je op zoek bent naar iets unieks. Ook kun je bij een meubelmaker je stoel laten repareren. In dit artikel vind je meer informatie over wat een meubelmaker moet kunnen. Bezoek de website van meubelmakerij Wielink.

Wensen inventariseren

Als meubelmaker is het belangrijk dat je inventariseert welke wensen iemand heeft met betrekking tot de meubels. Als meubelmaker ben je afhankelijk van hoe iemand zijn/haar wensen omschrijft. Het is belangrijk om deze wensen goed in kaart te brengen. Door middel van goed door te vragen en zelf ideeën aan te dragen, kom je tot de behoefte van de klant. Als je die behoefte duidelijk voor ogen hebt, dan kan het schetsen en bouwen beginnen!

Schetsen maken

Als meubelmaker is het slim om eerst een schets te maken en deze voor te leggen aan de klant. Het kan zijn dat jij als meubelmaker een ander beeld in je hoofd hebt dan de klant. Door middel van een schets kom je er al snel achter of het wel juist is wat jij voor ogen hebt. Als de klant het toch nog iets anders wil hebben, dan kun je een tweede schets maken. Vaak is het sowieso goed na de 2e schets.

Opknappen oude meubels

Als meubelmaker is het belangrijk dat je niet alleen nieuwe meubels kan maken. Je moet als meubelmaker ook oude meubels in ere kunnen herstellen. Veel mensen die oude meubels willen laten restaureren, doen dit omdat er emotionele waarde aan zit. Het is dus belangrijk om er goed en voorzichtig mee om te gaan.

Nieuwe meubels maken

Als meubelmaker moet je in staat zijn om kwalitatieve, nieuwe meubels te maken. Zorg ervoor dat je de beschikking hebt tot goede materialen, waarmee je de meubels kunt maken. Als meubelmaker moet je dus ook kennis hebben van de laatste trends op het gebied van meubels maken.