de Woon Architect

Adviezen van een expert

Een beschut plekje in de tuin? De mogelijkheden zijn eindeloos.

veranda

In de tuin zitten is heerlijk. We willen het liefst allemaal zo veel mogelijk van onze tuin kunnen genieten. Vaak is het alleen lekker om in de tuin te zitten als er geen wind staat of als de zon schijnt. In de tuin kun je heerlijk overdag zitten, maar ‘s avonds gaat het toch wel afkoelen. In de herfst is het vaak aangenaam maar vaak net iets te koud of er staat net te veel wind. Er zijn verschillende mogelijkheden om toch een soort van buiten te zitten maar dan op een beschutte manier. Hieronder vind je informatie over priëlen, veranda’s, overkappingen en kapschuren. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan de website van de Houtburcht

Een prieel

Een prieel is een (half)open rond tuinhuis. Een prieel kun je heel mooi in de hoek van je tuin plaatsen. Een prieel ziet er vaak heel stijlvol uit. Het heeft in de meeste gevallen ook een puntig dak. Een prieel is mogelijk met 4,6 of 8 hoeken. Vaak is het mogelijk om een prieel te ontwerpen naar eigen voorkeur en wensen. Sommige bouwbedrijven hebben standaard prieelen die ze opleveren. 

Veranda


Een veranda is een soort overkapping aan het huis vast. Wat is het verschil tussen een veranda en een zonnescherm? Een zonnescherm dient puur als bescherming tegen de zon. Een veranda beschermt tegen wind, regen en zon. Een veranda is daarnaast niet inklapbaar. Veel mensen kiezen voor een veranda met een glazen dak. Waarom? Omdat er anders geen licht binnen komt in de woonkamer. 

Overkapping

Een overkapping staat vaak in tegenstelling tot een veranda los van het huis. In de meeste gevallen is een overkapping gemaakt van hout, soms van aluminium. Wat is zo leuk aan een overkapping? Met een overkapping heb je eigenlijk een soort extra kamer in de tuin. Als je ervoor kiest om de overkapping afsluitbaar te maken, dan fungeert de overkapping als een soort van tuinkamer. 

Kapschuur

Een kapschuur is eigenlijk een schuur en een kleine overkapping ineen. Het is ideaal als je niet zo’n grote tuin hebt. Een kapschuur herbergt opslagruimte voor je spullen en ook een zitgedeelte om lekker te loungen. De opslagruimte is gemakkelijk af te sluiten.